Медиците във Враца с по-високи заплати за празниците

РАЙНА ТОШЕВА - сряда, 04-04-2018 - 12:45

Медицинските специалисти от детските градини, яслите и училищата във Враца ще посрещнат Великден и професионалния празник на здравните работници, който е на 7 април с по-високи заплати. Общината повишава трудовите им възнаграждения средно с по 85 лв., с което средната брутна заплата в сектора за детско и училищно здравеопазване достигна 725 лв.
Според утвърдените нови вътрешни правила всеки месец се изплащат и бонуси от 25 лева на медици, притежаващи първи сертификат за качествени грижи, издаден от Българска асоциация на професионалистите по здравни грижи и 40 лв. за втори и всеки следващ сертификат.
Като допълнително трудово възнаграждение, медицинските специалисти получиха и още по 100 лв., по случай професионалния си празник. За първа година, този стимул получават и колегите им от социалните услуги на територията на общината.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.