Осъдиха община Асеновград на 8 507 лева за бутната ламаринена барака

Ели Крумова - неделя, 14-01-2018 - 15:00

Общо 8 507,85 лева обезщетения и съдебни разноски ще трябва да плати община Асеновград на трима свои жители заради незаконно съборената им ламаринена барака, реши административният съд в Пловдив. Най-голямата част от тази сума – в размер на общо 6 000 лева, тримата получават заради преживения стрес и уроненото им добро име пред съседите.

Местната власт пристъпила към събарянето на ламаринената барака, която служела като склад, след получена на 10 април 2012г. жалба. На място била извършена проверка от общински служители и било установено, че постройката не е отразена в регулационния план, за нея няма строителни книжа и при строежа й не е било взето съгласието на останалите съсобственици на имота. Бил даден едномесечен срок за доброволно премахване, който не бил спазен. На 21 ноември 2013г. бараката била съборена. На цирка по премахването на ламаринената барака присъствали и 10-15 съседи, които по време на делото потвърдили, че постройката била строена много отдавна. Комшията, на чийто дувар била залепена бараката, също свидетелствал, че „бил навън и видял цирка. Било шоково за всички и циркът бил пълен. Хората бил възмутени, защото те дошли като хуни и започнали да събарят”. Решението на съда не е окончателно и може да бъде обжалвано.

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.