1. Митрополит Киприан освети обновената сграда на старозагорската търговска гимназия „Княз Симеон Търновски“
Жейна Желева

Владика освети ремонтирана гимназия на името на Сакскобуготски

Христо Христов - четвъртък, 08-02-2018 - 13:31

 

 

               

Тържествен водосвет , отслужен от старозагорския митрополит Киприан приключи проект за цялостен ремонт и обновяване на търговската гимназия „Княз Симеон Търновски“, за който бяха инвестирани 1,3 млн лв по ОП „Региони в растеж“.

Школото, в което днес се 46 преподаватели обучават 672 момчета и момичета е създадено през далечната 1921 година. До скоро две трети от сградата бяха частна собственост и това не даваше възможност на училищното ръководство да кандидатства за външно финансиране.

През м.г. с решение на старозагорските съветници общинската хазна изплати 800 х лв на частните лица и общината стана единствен притежател на сгради с разгърната площ от 4084 кв м. В хода на проекта беше изградена топла връзка между учебния корпус и физкултурния салон, направени бяха  оповестителна,пожароизвестителна  отоплителна инсталации,а в двора бяха обособени две зони:за отдих и за спорт.

 „Много хора ви обещаваха, че ще решат проблема със сградата и ще я ремонтират. Ние го направихме. Умни сте и сте хубави, можете всичко. Където и да продължите образованието си, върнете се в Стара Загора, защото става все по-хубав град за живеене!“, заяви преди да пререже лентата старозагорският градоначалник Живко Тодоров.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.