Евродоклад за грантаджийска употреба

Агенция Монитор - вторник, 24-01-2017 - 18:08

Тенденцията, наречена фалшиви новини (fake news), е пропагандното оръжие за манипулиране на обществото, изобретено от медийните пипала на магната Джордж Сорос и употребявано в угода на интересите му по цял свят. Стартираме кампания, в която изобличаваме фалшивите новини, които слугите на Сорос у нас и по света публикуват с цел обслужване на конкретни олигархични интереси.


България от 10 години е член на Евросъюза и Брюксел отдавна е партньор на страната ни, но присъдружният на кръга „Капитал“ сайт „Фрогнюз“ продължава да развява Европейската комисия като плашило, за да обслужи интересите на тарторите си. В конкретния случай интернет страницата на агент Академик на ДС Огнян Стефанов манипулира за целта новия мониторингов доклад на ЕК за напредъка на страната ни в съдебната реформа и битката с организираната престъпност и корупцията. Докладът щял да е с унищожителни критики за корупцията, гърми „Фрогнюз“, като обявява това за удар по досегашния кабинет. Истината е, че докладът, който официално ще бъде обявен днес, е анализ на всичките 10 години от членството ни в ЕС, откогато съществува и мониторингът. Т.е. обхваща действията на всички правителства – не на едно, както и мерките, приети за това десетилетие за справяне с проблемите. И съответно постигнатият напредък. Какъв е интересът на „Фрогнюз“ да манипулира истината за доклада? Прозаичният факт, че медиите от кръга „Капитал“ отдавна са превърнали анализите на свършеното от страната ни в дъвка и то не защото са загрижени наистина за проблемите, а защото се хранят от тях и ги използват като инструмент за корпоративна употреба. По-точно – за опит да яхнат на съдебната система и най вече на прокуратурата. Именно затова, докато държавата в лицето на изпълнителната и законодателната власт и евродепутатите ни от години правят опити да свалят мониторинга, хората, свързани с олигархичния кръжец на обвиняемия за аферата „ЕВН“ Иво Прокопиев, се пробват всячески да спрат този процес, за да може да развяват мониторинга като плашило. Както прави например проваленият министър и новоизпечен лидер на олигархичната партия „Да(й), България“ Христо Иванов и грантаджиите пренаселили новата формация. Впрочем Иванов активно пречеше на свалянето на мониторинга над страната ни още докато бе начело на правосъдното ведомство.

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.