Без въпроси за зубрене в теста на Алма матер

Мила Мишева - сряда, 11-01-2017 - 13:48

20 задачи в изпита по история

Въпросите в приемния изпит по български език и литература в Алма матер няма да бъдат свързани с пасивно запаметени знания, а ще проверят уменията на децата да боравят с езика. Това съобщи деканът на Факултета по славянски филологии в Софийския университет доц. Бойко Пенчев. Както "Монитор" вече писа СУ сменя формата на изпитите по български език и литература и история. Вместо разработка на тема, кандидат-студентите ще решават тест от две части. Втората ще бъде създаване на текст и тя е задължителна, за да бъде взет изпита. 

В теста по български език и литература ще има група въпроси по два текста- единият е включен в учебната програма, с другият ще е непознат. 

В тестовата част на изпита по история ще има не повече от 20 въпроса, обясни зам.-деканът на историческия факултет в СУ доц. Георги Николов.  

 

Очаквайте подробности! 

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.