Персонална грижа за косата със SalonLab

Агенция Монитор - петък, 12-01-2018 - 13:47

Косата не е нещо, което обичайно се свързва с потребителската електроника, но тогава не всички системи за грижа за косата са толкова тежки технологично, колкото  Schwarzkopf Professional SalonLab. Персонализираната система за грижа за косата в момента е изложена на CES 2018 в Лас Вегас, където спечели две награди за иновации Innovation Awards.
.

Системата използва ръчно устройство известно като SalonLab Analyzer, което стилистът използва за сканиране на косата на клиента. То използва сензори за близки до инфрачервения спектър лъчи и видимата светлина за измерване на фактори, като „вътрешно качество на косата”, ниво на влага и истински цвят на косата.

Данните се предават до приложение на смартфона или таблета на стилиста, където се анализират. В този момент клиентът може да се консултира със стилиста за неща като цвят на косата, който може да бъде визуализиран под формата на 3D видео в приложението.
След като клиента и стилиста вземат решение за действие, данните се препращат към персонализатора на SalonLab. Това е машина в салона, която съчетава съставки въз основа на индивидуалните нужди на клиента, за да създаде продукт за грижа за косата специално за него в бутилка с етикет с натискането на бутон.

Потребителите могат да очакват да видят системата в избрани фризьорски салони на Schwarzkopf Professional в САЩ и Европа по-късно тази година.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.