Проучване в САЩ

Селските девойки по-отворени за секс

Агенция Монитор - четвъртък, 11-01-2018 - 14:13

Американките в репродуктивна възраст, които стават майки, са с около 10 % повече в селата, сравнено с живеещите в градовете, съобщи Американското обществено радио.

Близо 30 % от жените в селата нямат деца, а в градовете делът им е 41 %.

Това установи анализ на данни, събрани чрез държавно проучване, при което бяха интервюирани над 10 хиляди американки на възраст между 18 г. и 44 г. в периода 2011-2015 година.

Дали живеят в града, или в село определя и възрастта при първия полов контакт, контрацептивите, които използват, и броя деца в семейството.

Средностатистически дамите, които живеят в селата, са имали първите си сексуални преживявания по-рано от жените в градовете. Първите са били на 16,6 години, а вторите - на 17,4 години.

По думите на доктор Елинор Шуорц от Калифорнийския университет в Дейвис "сексуалната активност е на доста по-ранен етап, отколкото много хора биха искали да си представят, че ще имат децата им - въпреки по-консервативната и набожна среда в много селски райони".

До 18-годишна възраст близо 80 % от момичетата в селата са имали сексуален контакт и 68,6 % от представителките на нежния пол в градовете.

Що се отнася до броя деца, 5 % повече жени от селата имат две или повече деца, в сравнение с майките в градовете.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.