В София

90% от пешеходните пътеки край училищата са обновени

МАРИЯ НИНОВА - вторник, 12-09-2017 - 12:15

90% от пешеходните пътеки край училищата и детските градини в София са обновени. Това обяви кметът на София Йорданка Фандъкова, което се включи в кампанията на Радио FM+  „Убий скоростта, спаси дете“, посветена на безопасността на децата и първия учебен ден. Фандъкова е възложила и възстановяване на огради, парапети и колчетата край учебните заведения. "Хората трябва да имат съзнанието, че по улиците се движат нашите деца и всяко невнимание може да доведе до инцидент", каза градоначалникът. Тя призова всички шофьори да бъде внимателни на 15 септември.

Вчера Фандъкова съобщи, че фирмата "Пътища и съоръжения" ЕАД, ремонтираща бул."Шипченски проход" и ул. "Асен Йорданов" ще бъде санкционирана заради забавен и некачествен ремонт. На фирмата няма да бъдат платени извършени дейности за 553 хил.лв. "Няма да платим, докато не преасфалтират и не се положи качествен асфалт. Отделно санкцията по договор до този момент е 130 хил. лв.", обяви Фандъкова.

Тя припомни, че предстои отворяне на част от бул. "Дондуков" в участъка между Министерския съвет и ул. "Раковски" и от ул. "Кракра" до бул. "Васил Левски". След това ще се затвори участъкът от ул. "Раковски" до "Васил Левски". След първия звънец ще продължат ремонтите и по булевардите "Монтевидео" и "Каблешков".

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.