Констатирани са разлики в оборотите в сравнение с миналата година в размер на над 10 пъти.
МОНИТОР
СЛЕД ПРОВЕРКИ НА ДАНЪЧНИТЕ

С почти 30% скочили оборотите в зимните ни курорти

Агенция Монитор - вторник, 14-03-2017 - 16:57

С 27% са скочили оборотите в търговски обекти в Банско и Боровец в сравнение със същия период на миналата година след проверките на данъчните, съобщиха от НАП.

По време на инспекциите са се правили скрити и явни наблюдения и отчитане на оборотите. По-голяма част от най-посещаваните заведения дори са били поставени под постоянно наблюдение, с физическо присъствие на служители на агенцията.

Наличието на съществени различия пък наложило фирмите да бъдат подлагани на пълна ревизия. Констатирани са дори разлики в оборотите в сравнение с миналата година в размер на над 10 пъти.

По време на кампанията инспекторите са направили над 2200 проверки, съставени са 128 акта за установени административни нарушения и са издадени заповеди за затваряне на 31 обекта. Констатираните нарушения, наложили запечатването за срок до един месец, са липса на фискално устройство и неиздаване на касова бележка.

Установени са и множество случаи на разлики между регистрираните през фискалното устройство продажби и наличните в касата на обекта парични средства.

От приходната агенция заявиха, че от вчера са започнали масови проверки и на зеленчуковата борса в Кърналово, Петрич. Данъчните ще следят изкъсо дали се спазват разпоредбите на данъчното и осигурителното законодателство.

Агентите ще инспектират на входа и на изхода на борсата и ще описват камионите, които влизат и напускат базата. Освен това те ще следят и за това дали товарът отговаря на описаното в документите.

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.