Горските арестуваха 4 каруци

Ива Димитрова - петък, 09-02-2018 - 14:28

4 каруци с незаконно отсечена дървесина са заловили горски стражари и полицаи при съвместна среднощна акция край Добрич, съобщиха от Североизточното държавно предприятие. В каруците е имало 4,5 куб. м дърва за огрев и моторен трион. На нарушителите са съставени 8 акта и 9 констативни протокола. Каруците са засечени в 03.40 часа край околовръстния път на град Добрич, в посока към село Победа. Екипите на горското стопанство са задържали дървесината и каруците с конете, както и моторния трион.

Съвместните проверки с полицията се провеждат въз основа на сключеното през 2015 година споразумение за сътрудничество между Министерството на вътрешните работи и Министерството на земеделието и храните. От началото на седмицата мобилни контролни екипи на Североизточно държавно предприятие, служители на ДГС „Добрич” и на районното полицейско управление следят за нарушители в района.

Системните проверки ще продължат, като горските стражари стриктно ще следят дали транспортираната дървесина е маркирана и е със задължителния по закон превозен билет.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.