Рецидивист със 17 присъди осъден на 3 г. и 6 м. за нови кражби

Ели Крумова - четвъртък, 18-05-2017 - 13:17

Рецидивист със 17 присъди до момента влиза отново в затвора за 3 години и половина. Цветелин К. на 38 години бил признат от районния съд в Пловдив за виновен по повдигнатите му обвинения за извършени през 2015г. престъпления.

На 18 юни 2015 г. около 14 часа той влязъл във входа на жилищна кооперация, качил се на третия етаж и позвънил на един от апартаментите. Когато собственичката му отворила, поискал да му налее два литра вода. Жената се отправила към кухнята. През това време Цветелин влязъл в жилището й, намерил дамската чанта, от която взел портмоне с малка сума пари, документи и мобилен телефон. Жената го открила в хола на дома си, занесла му вода, но той отказал да я вземе и си тръгнал с вещите. По-късно бил подаден сигнал в полицията. 15 минути по-късно позвънил на апартамент в съседен блок в Пловдив. На собственичката съобщил, че е познат на дъщеря й Румяна, която живеела в Стара Загора. Свидетелката не поддържала връзка с нея от много години, а  Цветелин я заблудил, че бил голям приятел на дъщеря й. Той я помолил да му даде 260 лева, защото спешно му трябвали пари, като обещал да й върне сумата до 17 часа. Жената го поканила в хола, отишла в  спалнята и не след дълго се върнала със 116 лева. Той й казал, че  парите не стигат, но ги прибрал. Казал й, трябвало да тръгва, защото долу го чакало такси. Жената погледнала през терасата и видяла, че няма такова. Извикала  на Цветелин, че лъже, при което той започнал да бяга, качил се в автомобил и се отдалечил от мястото. Присъдата на Районен съд-Пловдив не е влязла в сила и може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд-Пловдив.  

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.