Проф.Никола Владов
Проф. Красимир Методиев награден за принос към младите лекари

Проф. Никола Владов с приза ”Лекар на годината”

Силвия Николова - четвъртък, 20-10-2016 - 10:43

За най-добър мениджмънт отличиха проф. Карен Джамбазов от Пловдив

 

Началник на Клиниката по чернодробно-панкреатична и трансплантационна хирургия във Военно-медицинска академия проф. Никола Владов стана лекар на годината. Високото  отличие му бе връчено от председателя на Българския лекарски съюз д-р Венцислав Грозев на специална церемония в сряда късно вечерта.

„Лекарят трябва да прави най-доброто за пациентите си, дори когато това му струва много усилия и средства. За мен отличието е много ценно, тъй като ми го дават колеги, които са ме оценили”, казва проф.  Владов, който в деня на българския лекар празнува и рожден ден.

Проф. Никола Владов е роден в София на 19 октомври 1960 г. Кариерата му започва от болницата в Прдоп, дълги години работи в „Пирогов”. Специализирал е в Париж  жлъчно-чернодробна, панкреатична, лапароскопска и колоректална хирургия. Практикувал е в хирургичната клиника на Районната болница в град Бежа, Тунис.

Началникът на Клиника по жлъчно-чернодробна и панкреатична хирургия във ВМА проф. Никола Владов е почетен член на Френската академия по хирургия.

Проф. Карен Джамбазов

Проф. Карен Джамбазов

Директорът на Университетската болница "Св. Георги" в Пловдив проф. Карен Джамбазов бъде удостоен с наградата "Мениджър на годината". За петте години на неговото управление,  наследените просрочени задължения на болницата от 17 мил. лв. са редуцирани  наполовина. Увеличен е броят на клиниките и отделенията с положителен финансов резултат. Последните 4 години дружеството отчита печалба от близо 10 млн. лева.

Проф. Карен Джамбазов е специалист по оториноларингология и здравен мениджмънт, международно признат лекар. Национален консултант е  по УНГ болести към Министерство на здравеопазването.

 За принос в стимулирането за кариерно израстване на млади лекари Българският лекарски съюз отличи проф. Красимир Методиев от Медицински университет-Варна.

Проф. Красимир Методиев

Проф. Красимир Методиев 

Проф. Методиев е ръководител на Катедра „Предклинични и клинични науки” в Медицински университет Варна. Президент е на Интернационална медицинска асоциация България, вицепрезидент на Европейската федерация по химитерапия, инфекции и рак (FESCI). Допринесъл е изключително много за издигане авторитета на медицинската наука и здравеопазване в България в различни направления. Наградата му се дава за подкрепата на млади лекари чрез осигуряване в последните 25 години на над 150 стипендии  за специализации в чужбина, от тях 120 са в израелските университетски болници „ Хадасса”,  „ Рамбам”,   „Шиба”  и „Барзилай”.

 

 

 

 

 

 
 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.