Гумата Nokian Rockproof е създадена от устойчива на нарязване каучукова смес.
Снимки Nokian Tyres
Финландци улесняват безопасното пътуване при екстремни условия

Здрави обувки за господарите на офроуда

Денислав Стоянов - събота, 22-10-2016 - 22:22

Nokian направи нова гума за автомобилите на взискателните ентусиасти

За да покорите трудно достъпните места е необходим всъдеход с голям просвет, двойно задвижване 4х4 и мощен двигател, но не на последно място той трябва да бъде оборудван с подходящи гуми. За тези, които искат да бъдат господари на офроуда и за тях да няма непревземаеми терени, финландската марка Nokian направи новата гума Rockproof, която предлага на всички офроуд ентусиасти екстремна издръжливост за професионална употреба. Гумата Nokian Rockproof е в стихията си на пресечен терен, в каменоделни кариери, гористи местности, минодобивни райони и сечища.

Новата гума е създадена за леки камиони, всъдеходи и пикапи, и е тествана от истински професионалисти.

Тази издръжлива нова гума може да се справи с неочаквани предизвикателства по време на работа и извън пътя. Новата устойчива на нарязване каучукова смес Nokian Rockproof Hybrid, използвана за направата на блоковете на гумата, в комбинация с агресивната им шарка осигуряват на гумата висока издръжливост дори и при най-тежките офроуд условия. Новата гума е създадена за леки камиони, всъдеходи, пикапи и офроудъри. Тя е тествана от професионалисти в мини и каменоделни кариери в Европа и Северна Америка.

С новата гума Nokian Rockproof пикапите със задвижване 4х4 се движат с лекота в каменоделни кариери.

Оптимизираните стабилизатори на протекторните блокове осигуряват по-прецизно управление и стабилност. Различният ъгъл на двете страни и шахматно разположените странични блокове гарантират, че те остават стабилни, а дъното на периферните канали няма да бъде увредено дори и при по-грубо шофиране. Подсилената горна част на страницата осигурява допълнителна защита срещу спукване и нарязване от остри камъни. Специални издатини върху основата на каналите на гумата предотвратяват заклещването на остри и назъбени камъни между протекторните блокове и опасността от пробиване на гумата. Тази технология увеличава експлоатационния живот и дава допълнителна защита срещу повреди в конструкцията на гумата при движение по неравен терен.

Устойчивата на нарязване гума се използва от професионалисти в мини и каменоделни кариери.

Гумата Nokian Rockproof има отлична защита срещу нарязване благодарение на устойчивата смес, от която е направен протектора, създадена за употреба в рудници. Здравата структура на гумата и армировката на страниците я предпазват от странични наранявания. Технологията предлага нов вид протекция при тежка употреба и взискателни условия. Структурата на страниците съдържа здрави арамидни влакна, които подсилват страничната част на гумата, правейки я по-устойчива на удари и нарязване от предмети, които иначе лесно биха я увредили. Повредите върху страниците обикновено налагат смяна на гумата с резервна.

Уникалното червено лого на Rockproof е гравирано на страничната стена на гумата.

Уникалното червено лого на Rockproof е гравирано на страничната стена на гумата. Скоростният индекс на новата гума е Q за до 160 км/ч и в Европа тя ще се предлага в 8 размера, които ще са налични в началото на 2017 г. Първоначално то ще бъде налично за размер 315/70 R17, а в последствие и за другите осем размера на гумата в Европа в диапазона от LT225/75R16 до LT315/70R17. С гумата Nokian Rockproof финландският производител на гуми за пореден път демонстрира уменията си в създаването на безкомпромисен продукт. Новата гума комбинира специфичната издръжливост на гумите за тежки машини с комфорта на тези за леки коли.

Специални издатини в каналите на гумата предотвратяват заклещването на остри камъни между протекторите.

Тагове:  гумиNokianRockproof

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.