Ще плува в чувал

Човекът амфибия се готви да постави рекорд на Гинес

Иван Първанов - понеделник, 31-07-2017 - 15:58

Човекът амфибия, който преплува Дунава със завързани ръце и крака, се готви да постави рекорд на Гинес. Яне Петков от Сандански ще извърши това като плува опакован в чувал . За участието си в преплуването на Дунав, 63-годишният мъж получи грамота от Стопанска академия. След плуването той сподели, че заради силиня вятър течението е било по-силно от очакваното. Тайната на постиженията си той дължи на правилно дишане, хранене и силата на мисълта.

 Освен човекът амфибия грамоти получиха и най-младите плувци, деветгодишните Надежда Иванова също от Сандански и Боряна Ивайлова от Павликени, най-възрастният участник боряринът Михаил качауно, както семейство Пинтеви от Русе. Общо в тазгодишното 60-то преплуване на Дунава взеха участие над 150 души от България, Великобритания и Чехия. Плувците първо бяха извозени с три парома до румънския бряг, откъдето заедно със спасителите и водководачите стартира плуването до българския бряг.

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.