Започва обработка против кърлежи край морето

Добромир Радушев - вторник, 28-03-2017 - 15:43

От началото на април започва пролетната дезакаризация на терени с обществено значение на територията на община Варна. Това съобщи д-р Антоанета Тончева, директор на общинското предприятие „Дезинфекция, дезинсекция и дератизация“. В парковете обработките ще се извършват в ранните утринни часове, когато посещаемостта е слаба и при подходящи климатични условия (температура, влажност, вятър, валежи). Дворовете на учебните заведения ще се третират в последните два дни на ученическата ваканция, за което директорите ще бъдат уведомени предварително. Дворовете на детските заведения ще бъдат обработвани след предварително уведомление на директор или друго отговорно лице. Използваните биоциди при обработките са предназначени за битова употреба, микрокапсулирани, с ниска токсичност. Третираните площи ще се обозначават с предупредителни табели, каза още д-р Тончева.

Графикът за обработки започва с Морската градина, където площите ще се третират на 3, 4 и 5 април, на 3 април се предвижда обработката около Летния театър, а на 5 април - около Зоопарка. В Аспаруховия парк – на 6 април, в Парк „Младост“ - на 7-ми, а в парка на „Владислвово“ - на 10-ти април. Дворовете на учебните заведения във Варна ще се пръскат на 11, 12 и 13 април, а на детските заведения - от 18 април до 5 май, т.г.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.