СОФИЙСКИ ПОТАЙНОСТИ

Explore Bulgaria изучава Женския пазар

Агенция Монитор - петък, 06-10-2017 - 12:22

Любопитни факти за създаването иконични места в София като Женския пазар, минералните бани и кино центъра в „Бояна“ ще излага Драго Симеонов в новия сезон на Explore Bulgaria. Шестте епизода са заснети изцяло на територията на столицата и ще срещат зрителя с малко известни, но колоритни представители на съвременната градска култура от 11 октомври, всяка сряда от 21.30 ч по National Geographic.

В реализираната от „Агитпроп“ поредица Драго се среща с експерти и местни, които ще развенчаят някои митове и ще споделят непопулярни, но интригуващи моменти от историята, градоустройството, природата и културата на София. По време на експедицията си пред камера водещият е поставен пред изпитания както от екипа, така и от хората, с които се среща, и непрекъснато подлага на тест не само представите си за София, но и границите на собствените си възможности. Различните задачи, с които се справя, дават възможност на зрителите да се потопят в преживяванията му и да открият забравени традиции и нови начини на живот на софиянци.

 „Тази година форматът на  Еxplore Bulgaria e различен, гледа в нова посока и търси нови, млади зрители. Надяваме се, че историите, разказани от едни от най-талантливите български документалисти ще провокират аудиторията, както и останалите продукции на National Geographic.“, коментира предстоящата премиера Красимир Николов, изпълнителен директор на Fox Network Group.

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.