"Дневник" чете доклада като дявола Евангелието

агенция Монитор - сряда, 25-01-2017 - 20:15

Тенденцията, наречена фалшиви новини (fake news), е пропагандното оръжие за манипулиране на обществото, изобретено от медийните пипала на магната Джордж Сорос и употребявано в угода на интересите му по цял свят. Стартираме кампания, в която изобличаваме фалшивите новини, които слугите на Сорос у нас и по света публикуват с цел обслужване на конкретни олигархични интереси.

Ако искате да видите нагледно как Дяволът чете Евангелието, трябва да обърнете внимание на анализа на „Дневник“ на доклада на ЕК. В документ от 48 страници медията на олигарха Иво Прокопиев намира за най-важно да посочи заглавие, извадено от бележка под линия номер 118. Не някоя от 17-те препоръки, не основните изводи в заключението на доклада, нито дори коментара на зам.-шефа на комисията Франс Тимерманс, а бележка под линия номер 118. Каква е причината, ли? Причината бе зададена от политическото пипало на Прокопиев Христо Иванов часове преди публикацията – бой по главния прокурор. И, естествено, от „Дневник“ с риск да им изтекат очите, намират в бележките под линия твърдение, от което да изсмучат поредната фалшива новина. А истината е, че в обяснителната бележка ЕК информира, че макар и в част от съдебната власт, традиционно българската прокуратура е повече политически значима в България от еквивалентните й институции в другите държави. „Причината е, че прокуратурата е ангажирана не само с воденето на разследването и с последващия обвинителен процес в българския съд, но също така играе по-широка роля в контрола на законността на публичните актове. Последствието е, че главният прокурор често е виждан да дава становища по проблеми от по-широк политически спектър от криминалния“. Това е истинският текст, от който Прокопиевите медии вадят заключението, че „главният прокурор е политически ангажиран“. Има ли смисъл да напомняме, че собственикът на това издание има повдигнато от прокуратурата обвинение за длъжностно престъпление, от което държавата е ощетена с милиони левове.

 

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.