Катя Лерца иска съкратено съдебно следствие, за да може да получи присъда с 1/3 под минимума
Авторът

Катя Лерца признава, че е убила полицай Палазов, но не изпитва вина (СНИМКИ, ВИДЕО)

Ели Крумова - вторник, 05-12-2017 - 11:32

За първи път след тежката катастрофа през май вдовицата на прегазения униформен и шофьорката се срещнаха в съда в Пловдив

Подсъдимата за убийството на пътния полицай Делян Палазов Катя Лерца признава фактите в обвинителния акт, но отрича да има вина за кървавата катастрофа. Това обясни на излизане от съдебната зала след финала на разпоредителното заседание в окръжния съд в Пловдив нейният адвокат Димитър Марковски. Той уточни, че клиентката му иска същинският процес да бъде по съкратеното съдебно следствие без разпит на свидетели и вещи лица.

„Колкото години Делян ще лежи под земята, толкова години съдът да й даде и на нея. Децата му продължават да питат за него. Всяка вечер преди да заспят, го търсят къде е. Тази жена не изпитва никакво чувства за вина. Вижте я как се държи. Тя си живее нормално, а Делян е мъртъв. Съпругата му е съсипана, а на нея изобщо не й пука. Искаме да получи доживотна присъда”, коментира лелята на вдовицата Делка Палазова. Самата тя отказа коментар по съвет на адвоката си Вихър Найденов.

Вдовицата на загиналия полицай Делян Палазов – Делка, със своя свекър Куман Палазов и с адвоката си Вихър Найденов

Катя Лерца излезе от съда обградена от трима яки момчета, които разбутаха журналистите, за да й направят път и да попречат някой да й зададе въпрос. „Не е идвала да пита как е вдовицата и децата на Делян. Не се е свързвала със семейството. Не се обади дори, за да каже, че съжалява за стореното”, каза още лелята на вдовицата Делка.

По време на разпоредителното заседание адвокат Димитър Марковски заяви, че не поддържа молба на защитата от 29 ноември за спиране на наказателното и съдебно преследване и за връщане на делото в прокуратурата за отстраняване на нередности. Съдебният процес ще продължи на 5 януари с разпит на единствена свидетелка. Марковски поиска в залата показания за характеристичните данни на Лерца да даде Ани Стойкова. Вдовицата на полицай Палазов – Делка и родителите му Мария и Куман Палазови се конституираха като частни обвинители в процеса, но отказаха да предявяват граждански искове срещу шофьорката.

Съдебната зала със съдия Нина Кузманова бе пълна с роднини на страните в процеса

 

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.