Приоритет за пътната агенция са двете тръби на тунел „Ечемишка“ на АМ „Хемус“, където се работи при пълна мобилизация и 24-часов режим.
СНИМКА АПИ

АПИ даде доклада за тунелите на строителния министър

Агенция Монитор - петък, 10-02-2017 - 17:33

Агенция „Пътна инфраструктура“ предостави днес на служебния министър на регионалното развитие и благоустройството Спас Попниколов пълния доклад за състоянието на тунелите на републиканската пътна мрежа, изискан след инцидента в тунел „Ечемишка“ на АМ „Хемус“. Тунелите по държавните шосета у нас са 34. От тях 10 са по ТЕМ мрежата и са с еднопосочно движение (с по две тръби). Тунелите с дължина над 400 м са 9.

Председателят на Управителния съвет на АПИ бе дал срок до днес на експертните групи да извършат оглед на всички тунели и заключенията им да станат основа на план за действие с мерките, които ще се предприемат, за да се осигури безопасността на пътуващите.

Предстои министър Спас Попниколов да се запознае с изводите от направения анализ и да информира обществеността за препоръките в него.

Основен приоритет на АПИ остава ремонтът на тунел „Ечемишка“ на АМ „Хемус“, където се работи при пълна мобилизация и 24-часов режим с цел максимално бързо и безопасно възстановяване на трафика.

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.