Николай Нанков

Пускат предсрочно отсечката на АМ "Струма" от Кресна до Сандански

Тихомира Михайлова - петък, 10-11-2017 - 12:15

Най-дългата отсечка от магистрала „Струма“ от Кресна до Сандански ще бъде пусната предсрочно. Това увери регионалният министър Николай Нанков в парламента. Участъкът е дълъг 25 км и срокът за него е май 2019 година. По думите на Нанков вече сме на над 50% физическо изпълнение на обекта. Започваме и финансово да го изпълняваме с европейски средства и срокът ще бъде съкратен до ноември 2018 година.

Нанков и транспортният министър Ивайло Московски припомниха, че вече има одобрена апликационна форма с еврофинансиране. 628 млн. е безвъзмездната помощ по линия на ОП „Транспорт“, 111 млн. е националното съфинансиране, или общо 739 млн. за участъците 3-1 от магистрала „Струма“.

Московски коментира, че с одобрението на апликационната форма за АМ „Струма“ е отпаднало опасението на опонентите им, че тя няма да бъде завършена. „АМ „Струма“ вече е един необратим процес, който се надяваме да бъде завършен в заложените срокове“, каза още той.

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.