Пеевски атакуван от пионки на Българския Мадоф

Агенция Монитор - понеделник, 01-01-2018 - 16:58

Едно от псведогражданските организации на олигархията - „БОЕЦ“, съставена от пионки на Българския Бърни Мадоф – забегналия банкер Цветан Василев, в тандем с бутиковото издание на агента от ДС Огнян Стефанов „Фрогнюз“ избухна с пореден залп срещу депутата от ДПС и наш издател Делян Пеевски. Отчаяните опити на слугите на задкулисието да атакуват народния представител с всеки изминат ден стават все по-нелепи и абсурдни, но това не пречи на поръчителите им, да натискат за нови и нови медийни манипулации.Точно затова не минава и ден, в който Фабриката за фалшиви новини на олигархията у нас да не бълва на пълни обороти клевети срещу депутата от ДПС и наш издател Делян Пеевски.

Усърдността, с която слугите на задкулисието изпълняват заповедта за масирана атака срещу народния представител, не намалява дори и в момента, в който светът посреща с надежда новата 2018 г. Фабриката обаче почивен ден няма, тъй като господарите й много се страхуват, че с всеки изминал ден наближава както края на престъпните им империи, така и възмездието за извършените от тях далавери на гърба на държавата и гражданите. Основна мишена на босовете пък е Пеевски, заради разкритията, които които медиите от нашата издателска група – „Монитор“, Телеграф“, „Политика“ и Агенция „Монитор“ правим за аферите на олигархията.

Зад първия опит за атака срещу Пеевски, извършен от „БОЕЦ“ и „Фрогнюз“ моментално се вижда че стоят интересите на укриващия се от българското правосъдие вече трета година банкер Цветна Василев. Пишман финансистът, който проби чутовна дупка в КТБ, довела до фалита й, от край време се опитва да замаже вината си за източените депозитите на излъганите вложители, като прехвърли отговорността върху други. Сред „любимите“ му мишени пък очаквано освен Пеевски, са и други ключови държавници, като премиерът Бойко Борисов и главният прокурор Сотир Цацаров заради действията, предприети от държавата за разкриването на грабежа на века и налагането на наказания на виновните за него.

На фона на това НПО-то на издръжка на Българския Мадоф и джобния му партньор Гриша Ганчев, си съчини абсурдна заповед за гражданския арест на Пеевски, Борисов и Цацаров в интернет, а минути по-късно тя е препечатана от „Фрогнюз“. Освен че подобен пасквил няма никаква правна стойност, той е съмнителен и от морална такава, тъй като вместо да пише клевети по адрес на Пеевски, нека НПО-то да призове за връщането на самия Василев у нас.

За него, впрочем има издадена съвсем реална заповед за задържането му, от която той се крие вече трета година, харчейки парите на изменените вложители в Белград. В сръбската столица Българския Мадоф приема и пионките си от „БОЕЦ“, които преди месеци пуснаха горда снимка, че са му ходили на крака в хотелския бар, за да се снимат и разговарят с него. По време на рандевуто обаче платените борци за справедливост учудващо не са изпитали никакъв морален напън да заявят на Василев, че по закон е длъжен да се върне у нас, за да бъде съден за престъпленията, извършени от него. Каква е причината за тази липса на гражданска позиция по такъв сериозен проблем като фалита на КТБ, можем само да гадаем. Но най-вероятно има нещо общо с едни задигнати от Василев милиони, за които се твърди, че той харчи по осигуряването на медиен комфорт за аферите си.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.