Пожарникари се добраха пеш до бедстващи баща и син

Жанета Йорданова - понеделник, 18-01-2016 - 14:25

Пожарникари от службата в град Бяла, Русенско, спасиха от снежния капан бедстващи на второстепенния път Борово – Бяла баща и син. От снежните навявания джипът им „Мерцедес” не успял да продължи и заседнал в преспите. Заради невъзможността да се стигне до тях с автомобил, служителите вървели пеша до уплашените хора и ги отвели до противопожарния автомобил. С него ги откарали в Борово.

Спасителните екипи в Русенско са помогнали в снежната виелица на много нуждаещи се хора. Пожарникарите от Две могили са оказали съдействие на закъсала линейка, която транспортирала мъж на хемодиализа. До русенската болница са откарани родилка и бременна, жена на хемодиализа от Бъзън, измръзнал човек от Семерджиево, а от преспите са извадени десетки закъсали с автомобилите си хора.

23 катастрофи са станали през уикенда в Русенско, при които един е пострадал тежко, а трима – по-леко, информират от полицията в областния град. Причината за някои инциденти е в неадекватните действия на водачите. Джип се е опитъл например да премине в участъка на затворения за движение път Русе - Варна и се е блъснал в закъсал автомобил.

Обстановката в Русенско продължава да е сложна. Бедственото положение в Община Две могили не е отменено. Много селища остават без ток, а някои – и без вода. На булавард „България” има огромни опашки от тежкотоварни камиони. Заради снега в Русе днес общината разреши синята зона да безплатна за паркиране.