От началото на лятото

28 малки улици в София са ремонтирани

МАРИЯ НИНОВА - петък, 04-08-2017 - 14:40

От началото на лятото 28 малки улици в София за изцяло ремонтирани, а по 26 са сменени тротоарните настилки. Това съобщи зам.-кметът по транспорта Евгени Крусев, който провери как върви реконструкцията на улица „Шандор Петьоф“ в центъра на града. По нея ще бъде подменена изцяло водопроводната инфраструктура, тротоарите и пътното платно. Крусев обясни, че „Шандор Петьоф“ е била с бетонова настилка, което по думите му е рядко срещано, тъй като повечето са с паваж или асфалт. „Най-голямото затруднение бе да се премахне този бетон“, заяви зам.-кметът. В ремонта на улицата Столичната общината е вложила около 220 хил. лв.

Крусев заяви, че на „Московска“ 33 са изцяло запознати с исканията на протестиращите от „Владая“ и по някои имат единодушно мнение. Едно от тях е възстановяването на движението на автобус 58 и разписанието е направено от гражданите. По отношение на искането за удължаването на трамвайна линия 5 към квартал „Владая“, Крусев обясни, че е направено проучване, което е показало, че е нужно да се съборят над 50 къщи, за да се разшири булеварда и да се пусне трамвая. Зам.-кметът намекна, че е възможно да се продължи велоалея към „Княжево“ и „Владая“. „Това е въпрос на регулационни процедури, така че да се обезпечи теренно алеята и когато това се случи няма да има никакъв проблем да се удължи“, каза още той.

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.