Авторът започва нова лента за Апостола на свободата в края на лятото

Турнето на новия филм за Левски завърши на връх Шипка

РАЙНА ТОШЕВА - неделя, 23-07-2017 - 15:45

Новият филм за Васил Левски – „ЛЪВСКИЙ: Европеец в Българско“, приключи лятното си турне. Обиколката на автора на филма – режисьора Искрен Красимиров, и неговия екип от „НЕзабравимата България“, завърши на 23 юли, когато през целия ден на връх Шипка, в най-високото кино у нас – „Парк-музей Шипка“ , филмът за Апостола се въртя цял ден и всеки посетил националната светиня имаше възможност да се снима за спомен с „живите Ботев и Левски“ – Искрен Красимиров и Симеон Владов.

Филмът вече имаше своите премиери в кв. Илиянци в София, Радомир, „Сити Марк Арт център“ в София, Ловеч, Велико Търново, Червен бряг, Софийския университет „Св. Климент Охридски“, Оряхово, Търговище, Копривщица, Хасково, Правец, парк „Св. Троица“ в София, Ботевград, Несебър, Берковица, Балчик, Батак, Троян и с. Зверино. „Изминахме хиляди километри, хиляди българи гледаха филма ни за Апостола на свободата и получихме стотици отзиви, само положителни. Хората имат нужда да видят този Левски – той е сериозен, вглъбен, дори трагичен. Но израства в нашето съзнание до висотата на Иисус Христос, превръщайки се в Родния Месия!“, каза на финала на турнето Искрен Красимиров.

Екипът планира след кратка почивка през месец август, да започне нов проект, посветен на Апостола. Филмът „Памет за Левски“ се очаква да бъде готов за 19 февруари 2018 година, като ще бъде посветен на почитта на народа пред Васил Левски и паметниците, които му е издигнал в цяла България и в цял свят.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.