Анатолий Кашпировски
Психотерапевтът обещава да спаси света от хъркане

Кашпировски „възкръсна“ в САЩ

Мила КУДРИНА, МОСКВА - сряда, 05-07-2017 - 12:53

Известният от близкото минало със своите телевизионни сеанси  психотерапевт Анатолий Кашпировски буквално възкръсна, след като дълги години бе в пълна неизвестност. Съветският екстрасенс изненадващо се появи в САЩ, където се е заел да печели нови поклонници със своите способности, пише в. „Комсомолска правда“.

Кашпировски е отседнал в хотел в Ню Йорк, откъдето провежда „световна дистанционна корекция на носа“, посочва изданието. Освен това в една от конферентните зали той чете лекции, като пред входа на хотела се продават билети за беседите с Кашпировски. Помощникът на психотерапевта Сергей разказа пред кореспондент на „Комсомолска правда“, че „интересът към шефа му не е угаснал“. „Кашпировски не е напуснал Русия завинаги, той замина за САЩ за известно време, тъй като тук го чакат руски имигранти - негови отколешни фенове, както и много американци“, посочва Сергей. Самият Кашпировски разказа, че на 29 юни т.г. в Ню Йорк е провел „безпрецедентна световна психологическа акция“. Става дума за „дистанционна корекция на носа с последващо възстановяване на нормалното дишане и избавяне от хъркането“. „Фантастичността на тази необикновена акция се свежда не само до това, че за 3 минути бяха излекувани носовете на стотици хора, но и в отсъствието на какъвто и да било визуален, аудио и видео контакт с мен, като източник на споменатото програмиране“, похвали се екстрасенсът. Преди сеанса на сайта на Кашпировски бе публикувана обява, че в него могат да участват всички желаещи по целия свят. Според указанията „пациентите“ е трябвало в течение на 3 минути съсредоточено да гледат в един предмет пред себе си и да не пипат носа си 1 час преди акцията и 6 часа след нея. Месец преди това „специалистът по психологическо лечение“ проведе дистанционен сеанс за масово „изцеляване на вродени пороци на сърцето“.

 
 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.