Новото Infiniti Q60 беше представено в Детройт от изпълнителния директор на Renault-Nissan Карлос Гон.
Снимки Infiniti

Infiniti Q60 стана реалност в Детройт

Денислав Стоянов - събота, 16-01-2016 - 13:00

Новото спортно купе грабва вниманието с дръзкия си дизайн и мощни двигатели

Японската марка Infiniti показва на автосалона в Детройт новото спортно купе Q60. Моделът грабва вниманието с дръзкия си дизайн и пленява търсачите на силни усещания с вълнуващо пътно поведение и спираща дъха динамика. Смелият екстериор на Q60 излъчва мощност и елегантност чрез изразителните пропорции и стегнатите като мускули контури. Спортното купе запазва изразителните линии и остри ъгли на оригиналната концепция от 2015 година, разкрита за пръв път на изложението в Детройт преди 12 месеца. Дължината на купето е 4,68 м, широчината е 1,85 м, височината – 1,38 м, а междуосието достига 2,85 м. Коефициентът на въздушно съпротивление е 0,28.

Смелият дизайн на Q60 излъчва мощност и елегантност с изразителните пропорции и стегнатите като мускули контури.

Третото поколение на знаменитото спортно купе на Infiniti в лицето на новото Q60 надгражда върху наследството на марката и нейната история на технологичен лидер. Новото купе затвърждава репутацията на Infiniti чрез елегантност и фокусиран върху нуждите на шофьора дизайн на интериора. Иновативните технологии, вложени в трансмисията, осигуряват усещане за мощност при шофирането и оправдават ангажимента на Q60 за динамично пътно поведение.

Спортното купе Infiniti Q60 запазва острите линии и ъгли на оригиналния прототип Q60 Concept от 2015 година.

Под предния капак е 3,0-литров V-образен 6-цилиндров бензинов двигател с двоен турбокомпресор с висока производителност от новата група задвижващи системи VR. Агрегатът е резултат от богатия опит на Infiniti в производството на 6-цилиндрови двигатели.

Под предния капак е 3,0-литров V6 бензинов двигател с двоен турбокомпресор.

Новият V6 мотор се предлага в два варианта на мощност - с 300 к.с. и 400 Нм въртящ момент или 400 к.с. и 475 Нм въртящ момент, като последният осигурява едно от най-високите съотношения мощност-ефективност при спортните купета в момента. Скоростната кутия е 7-степенна автоматична. Системата за двойно задвижване изпраща 100% от въртящия момент към задните колела, а когато те пробуксуват, тягата се разпределя между предната и задната оси в съотношение 50:50.

На сух път системата за двойно задвижване изпраща 100% от въртящия момент към задните колела.

Новото спортно купе Infiniti Q60 предлага едно наистина интригуващо преживяване, благодарение на уникалния баланс между комфорта при пътуване и динамичното управление. Новата опция за адаптивно окачване Dynamic Digital Suspension на Infiniti е проектирана за осигуряване на прецизен контрол и ненадминат комфорт при пътуване. Технологията извлича максималното при запазване на истинско спортно поведение.

  Таблото е насочено към водача, а на централната конзола има два големи сензорни екрана – за навигацията и функциите.

Мощността се предава през задните колела на Q60 и осигурява агресивно и динамично пътно поведение в завоите. Директното адаптивно кормилно управление от второ поколение, познато от седана Infiniti Q50, предлага по-добро усещане и обратна връзка по отношение на управляемостта на Q60, а селекторът за режимите на работа предоставя на водачите възможността да изберат един от режимите на шофиране Standard, Snow, Eco, Sport и Sport+ или да персонализират точните нива на реакция и усещане за пътя, според собствените им предпочитания, в режима Customize.

Ергономичните седалки осигуряват оптимална странична опора, за да се предотврати изкривяване на гръбначния стълб.

Световната премиера на новото спортно купе Infiniti Q60 идва в момент на бърз растеж за марката в Европа, в разгара на интензивна глобална продуктова кампания. През миналата година Infiniti продаде рекорден брой нови автомобили – 215 250, което на практика я прави най-успешната година в историята на компанията. Заедно с Q60, в Детройт Infiniti показва и обновени версии на спортния седан Q50 и кросоувъра QX60.