Ремонтират 15 професионални гимназии с европари

Агенция Монитор - петък, 20-01-2017 - 16:34

15 държавни професионални гимназии в областите Видин, Враца, Монтана и Плевен ще бъдат ремонтирани със средства по ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 г. В училищните сгради ще бъде подобрена енергийната ефективност, ще се подменят отоплителни, ВиК и електроинсталации и ще се ремонтират спортни площадки в дворовете. Във всички сгради ще бъдат създадени и условия за достъп на хора с увреждания. Проектът за ремонтни дейности предвижда и доставка на модерно оборудване. Така средата и условията за обучение ще станат по-добри в следните училища Професионална  гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ във Видин, Професионална гимназия по ядрена енергетика „Игор Курчатов“ в гр. Козлодуй, „ Професионална гимназия по техника и електротехника „Христо Ботев“ в гр. Монтана, Професионална гимназия по ресторантьорство, търговия и обслужване в Плевен, Професионална гимназия по механоелектротехника „Христо Смирненски“ в Кнежа и др.

Парите предоставят на МОН безвъзмездно по силата на сключен договор с Управляващия орган на Оперативната програма. За ремонтите са предвидени 18, 557 млн. лева. Над 15 млн. от тях са средства от ЕС, а държавата ще съфинансира проекта с над 2 млн. лв.


 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.