„Новито Опортюнитис“ иска Общинска банка

Агенция Монитор - вторник, 05-12-2017 - 16:41

„Новито Опортюнитис“ е компанията, която иска да купи дела на Столичната община в Общинска банка, стана ясно от отворената в СОАПИ оферта. Дружеството е регистрирано в Лихтенщайн и е 100 % собственост на Каиак Фонд Мениджмънт АГ. Конкурсна комисия ще провери дали офертата отговаря на условията на конкурса и ще изготви доклад. Той ще бъде внесен в Надзорния съвет и чрез него в Столичния общински съвет, който ще вземе решение дали да приеме или отхвърли предложението за продажба. При положително решение на СОС процедурата продължава с проверка от БНБ, и от КЗК.

Столичният общински съвет прие в края на юли доклад за приватизацията на акционерното участие на СО в капитала на Общинска банка АД. Банката държи 31,3% от пазарния дял в сектор "Местно самоуправление", а за последните 2 години капиталът й е нараснал с почти 8 млн. лева, като е стигнал 54 млн. лева. Акционери в Общинска банка са Столична община с 67,65%, общински фирми и търговски дружества - с 30,8%, и 16 други общини - с 1,55%.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.