Клуб Z и „Капитал“ с лупинг в защита на скандален еврочиновник

агенция Монитор - сряда, 08-03-2017 - 19:29

Тенденцията, наречена фалшиви новини (fake news), е пропагандното оръжие за манипулиране на обществото, изобретено от медийните пипала на магната Джордж Сорос и употребявано в угода на интересите му по цял свят. Стартираме кампания, в която изобличаваме фалшивите новини, които слугите на Сорос у нас и по света публикуват с цел обслужване на конкретни олигархични интереси.

 

Фабриката за фалшиви новини поде кампания за защита на любимия си еврочиновник Юри Тавание, след като се оказа, че той е силно свързан с олигархичния кръг около Иво Прокопиев и пипалата му в съдебната система Лозан Панов, Калин Калпакчиев и „новия политик“ Христо Иванов. Сайтът на подсъдимия бизнесмен Огнян Донев – „Клуб Z“, изфабрикува как Еврокомисията е отхвърлила обвиненията на политици и медии, че мониторингът върху България се прави от една шепа хора, повечето от които нямат дори юридическо образование. В същото време информацията, че само петима души отговарят за мониторинга над България и Румъния, като у нас е позициониран само един от тях – именно Тавание, идва от самия зам.-шеф на ЕК Франс Тимерманс. Отговорът, на който те се позовават, пък идва от говорител на ЕК, който апропо повтаря формални изказвания, присъстващи и в самото писмо на Тимерманс. „Капитал“, обаче направо пресолява манджата с опита да спаси заплатата на Тавание. „От най-високо ниво ЕС защити мониторинга на съдебната власт в България“, гърми медията на Прокопиев, обяснявайки, че Съветът на ЕС „категорично приветства и защити мониторинга над България“. За щастие английския език вече го говорят доста българи и ако си направят труда да отворят публикуваното заключение на Съвета, както ние направихме, ще видят, че всъщност органът „приветства“ доклада на Еврокомисията и заключенията в него, които сочат прогрес на България и Румъния по механизма. Както можем да се досетим, Фабриката за фалшиви новини на кръга „Капитал“ пропуска още едно важно изречение – че Съветът на ЕС зове за прозрачен избор на нов ВСС. Може би защото само преди два дни двама от основните говорители на олигарсите в Темида и тартори на грантаджиите в съдебната система – Калин Калпакчиев и Лозан Панов, бяха уличени, че са водили задкулисно разговори със съдии във връзка с предстоящия избор на нов ВСС, в опит да го спечелят служебно с натиск. Излиза, че филмът не бил шведски, ами съветски и Брюксел оценява това, че страната ни се развива добре и може скоро да се окаже, че от „наблюдението“ на г-н Тавание няма нужда, а не обратното, както приятелят му Прокопиев се опитва да ни внуши.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.