Министър Ананиев откри обновената клиника
Монитор
В АГ „Майчин дом“

Обновиха клиника за 600 000 лева

Силвия Николова - вторник, 09-01-2018 - 16:40

Послеродовата клиника в Университетската акушеро-гинекологична болница „Майчин дом“ е обновена изцяло. 21 нови стаи и манипулационни заемат реално подновен един етаж в болницата. Инвестицията е за близо 600 000 лв., като в тази сума влиза ремонтът и оборудването.

“За мен наистина е голяма чест да присъствам днес в “Майчин дом”. Това е най-голямата АГ болница, болница, която има традиции, болница, в която само през миналата година се родиха 3910 дечица, живи и здрави. “Майчин дом” е водещо лечебно заведение в нашата страна. Това заяви по време на откриването й здравният министър Кирил Ананиев и посочи, че финансовото състояние на болницата е много добро, с положителен финансов резултат и без никакви задължения към доставчици.

“Майчин дом” е не само най-голямата АГ болница, с най-много новородени бебета, но тя е и наследник на 115-годишна история. Амбициите са традициите да бъдат надградени и институцията да се превърне в лидер на Балканите за цялостна грижа за здравето на жената на всяка възраст, посочи нейният директор доц. Иван Костов.

“Грижата за майката и детето са в основата на всяка една политика и мисля, че факта, че г-н Ананиев е днес с нас доказва, че министерството, заедно с усилията на всички колеги вървим в една посока, а именно да имаме повече бебета и повече усмихнати майки и татковци.”, каза лекарят.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.