Дежурната медицинска сестра във Вътрешното отделение на Военна болница е усмихната към всеки пациент

Пловдивчанка с пневмония благодари на лекарите от Военна болница

Ели Крумова - събота, 07-10-2017 - 14:05

Пациентка на Военна болница в Пловдив благодари на лекарите от Вътрешно отделение за полаганите грижи и за вниманието им към хората. Ваня Тодева е учителка по професия и по призвание, но за нейно съжаление в началото на октомври се разболяла тежко. Диагнозата била пневмония и се наложило Ваня да влезе в болница. Какво било учудването й, когато вместо да види сърдити и намусени физиономии, лекарите и медицинските сестри във Вътрешното отделение на Военна болница били усмихнати, приветливи и внимателни към всеки пациент. Ваня Тодева изпрати благодарствено писмо до редакцията на Агенция Монитор, което публикуваме без редакторска намеса:

„Искам да изкажа благодарност на целия екип на Вътрешно отделение във Военна болница! Убедена съм,че медиите са най-подходящи за това. Преди три дни ме приеха по спешност с пневмония. В доста болници съм била и очаквах да видя намусени, забързани и изнервени лекари, сестри, санитари. Какво обаче се случи?! Приеха ме в кабинета с огромно внимание, усмихнати, загрижен екип. Настаниха ме във Вътрешно отделение, където учудено гледах лицата на сестрите и лекарите. Очи, изпълнени с доброта, усмихнати и позитивни! Попитах ги след два дни на какво се дължи това тяхно отношение, как изобщо издържат на хилядите претенции на пациентите си и въпреки това изслушват, помагат и се усмихват?!

Отговориха ми, че това им е работата! Исках да цитирам имената им, за да благодаря, но от кого да започна и с кого да свърша? Това е екипът на цяло едно отделение -Вътрешно! Освен изброените дотук качества, притежават и скромност, не пожелаха да цитирам имената им...Изтръпвах при мисълта, че ще постъпя в болница, а попаднах в приказка! Изказвам огромна благодарност на всички във Вътрешно отделение! Благодаря за грижите, за вниманието и отношението! Благодаря, че ви има! Във време, което ни задушава от стрес, кражби, убийства и престъпления, вие сте гордост и светъл лъч! Благодаря!”

 
 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.