Филип Робъртсън имал пет присъди за блудство и хулиганство

Британският педофил не успя да излезе от килията

Елена Анастасова - петък, 07-07-2017 - 17:18

50-годишният британец Филип Робъртсън, който бе арестуван за педофилия в Слънчев бряг, опита безуспешно да излезе от килията. Служебният му защитник обжалва пред Окръжния съд в Бургас ареста и поиска мярката за неотклонение да бъде изменена в парична гаранция. Адвокатът посочи, че британецът има банкова сметка с около 10 000 паунда , които може да внесе като гаранция. Съдът обаче го поряза и уважи искането на прокуратурата Филип Робъртсън да остане за постоянно в ареста до започване на процеса срещу него. Според магистратите, представените по делото доказателства обосновават тезата, че именно той е извършител. Съдът счете, че ако бъде пуснат на свобода, има реална опасност да се укрие или да напусне страната. Още повече, че веднъж той вече пробва да се укрие, след като напусна хотела и самоволно се премести в друг.  По време на заседанието стана ясно, че чужденецът е натрупал в досието си цели пет присъди, сред които такива за блудство и хулиганство. 
 "Очаквам по- добро решение на съда", лаконично заяви в съдебната зала Робъртсън. Британецът бе задържан преди две седмици в курорта Слънчев бряг, след като бе хванат да опипва малки момиченца. Той дебнал хлапетата край басейна на хотела, а когато някое тръгвало само, го следвал и се качвал с него в асансьора. В тясната клетка чужденецът опипвал беззащитните момиченца по интимните им части. 
По време на заседанието преди седмица пред Районния съд в Несебър, Филип се опита да лансира невинна версия. Той пробва да убеди съда, че нямал никакви нечисти помисли и децата изтълкували погрешно безобидните му ласки. "Детето не ме видя, че влизам с него в асансьора и когато ме видя се стресна. Аз се притесних, че съм я изплашил без да искам, и я докоснах, но само за да я успокоя. Наистина докоснах детето, но не по този начин. Само исках да я успокоя", оправдаваше се Робъртсън. 
Едно от децата - 11-годишно момиче от Швеция го е разпознало, а родителите му са подали жалба в полицията. От записите, иззети от полицаите се вижда, че британецът е посегнал и на 12-годишно момиченце от Дания, но семейството не е подало жалба, а е напуснало незабавно курорта, като е прекратило преждевременно почивката си. 
Арестуваният британец е роден в шотландския град Елон, а в момента живее в Албърдийн. По професия той е животновъд и в момента работел като фермер. 
По време на заседанието стана ясно още, че  Филип Робертсън е разведен.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.