Военни взеха невзривения авиоснаряд, за да го откарат на полигон за обезвреждане
Авторът

11-и авиоснаряд откриха в „Тракия”

Ели Кру­мо­ва - четвъртък, 15-06-2017 - 16:14

Единадесети по ред авиоснаряд откриха сапьори от Министерството на отбраната край блок 245 в пловдивския жилищен район „Тракия”. В началото на май на същото място при изкопни работи изскочиха общо 10 стари авиационни бомби, три от които с размери 120/30 см;  други 88-мм корозирали снаряди за мини или минохвъргачки, както и 100-милиметров снаряд.

Новият авиоснаряд е бил намерен в 13,45 часа при внезапно претърсване на 15 юни на затревен имот зад кварталната аптека, където се предвижда изграждане на търговски обект за продажба на плодове и зеленчуци. Районът бил отново отцепен, а на живеещите в околните блокове за пореден път било казано да не излизат навън. Военни от Сухопътните войски взели авиоснаряда, за да го откарат до военен полигон за обезвреждане.

Районът около блок 245 за пореден път бе отцепен от полицията

 

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.