ИЗЯВЛЕНИЕ НА "Булгартабак-Холдинг"

Агенция Монитор - сряда, 15-03-2017 - 14:44

ПЛАТЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

През месец март 2016 година в изпълнение на решение на Съвета на директорите на „Булгартабак – Холдинг“ АД  беше проведена процедура по прекратяване на трудовите правоотношения със служители на „София – БТ“ АД.

По време на целия процес стриктно бяха следвани и изпълнявани всички законови изисквания, което се потвърди от направените в последствие множество проверки от държавните органи. Бяха отправени предложения на общо 331 служители, с размери на обезщетенията между 4 и 10 брутни заплати, като има и случаи на обезщетения надхвърлящи 50,000 лв. От тях само двама служители не приеха предложенията в законовия едноседмичен срок. Договорите на служителите, които приеха отправените предложения бяха прекратени считано от 10 май 2016 год. и дължимите обезщетенията, в общ размер над 4,6 млн. лева, бяха изплатени в пълен размер на 20 май 2016 год. В рамките на законовия срок само един служител е завел дело за оспорване на законосъобразността на уволнението.

В тази връзка считаме, че проведеното днес (15 март 2017 год.) мероприятие- протест на бившите служители на „София – БТ“ АД, е лишено от основание, преследва единствено тесни политически цели в период на предизборна кампания, като е организирано и използвано от определена икономическа група и свързаните с нея политически лица. Заявяваме категорично, че „Булгартабак – Холдинг“ АД няма да участва в това зле режисирано политическо мероприятие, носещо дивиденти на няколко политически партии с изключително ниско обществено доверие.

Заявяваме също, че Компанията винаги е подхождала с необходимата отговорност към тютюнопроизводителите при решаването на проблемите в сектора.

Ръководство на „Булгартабак Холдинг“ АД

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.