В средата на решетката гордо стои лакираната в черно трилъчева емблема на Mercedes-Benz.
Снимки Vilner
Майсторският почерк на българските дизайнери личи отвън и отвътре

Vilner превърна Mercedes CLA в разкошно бижу

Денислав Стоянов - сряда, 26-04-2017 - 16:36

Седанът с формата на купе е тотално преобразен като визия и усещане

Най-новият проект на българското дизайнерско студио Vilner е базиран на последното олицетворение на идеята за съчетание на седан с 4 врати и купе. Става дума за най-компактния модел в жанра - Mercedes-Benz CLA Coupe. Проектът се различава от останалите досега поради две причини. Първата е, че собственикът докарва в ателието почти базов автомобил с идеята той да бъде облагороден и персонализиран от Vilner за сума в размер на около 20% от стойността, платена за колата. Втората е, че надграждането над почти базовото изпълнение на този CLA 250 е направено изцяло по вкуса на дизайнерите на Vilner, без каквото и да е влияние от страна на клиента. Определящ за собственика на колата е бил единствено бюджетът.

Разкошният преработен салон е с няколко класи над почти базовия, с който колата влиза в ателието.

Поръчка-мечта? Не съвсем, защото колата е трябвало да бъде един достоен проект, съчетаващ едновременно възможно най-много художествени идеи, модификациите да не струват прекалено много, като същевременно резултатът да бъде значително по-стойностен като визия и усещане автомобил. В крайна сметка резултатът трябва да се хареса на клиента.

Спортният волан е скосен и частично е покрит със светло кафява и черна кожа, съшита със син конец.

Основната задача е този Mercedes-Benz CLA да има още по-подчертан ефект на Coupe за пасажерите. Дизайнерите от Vilner го постигат с внимателно полагане на различен цвят алкантара от линията на стъклата нагоре. Целият таван заедно А- и C-колоните са обвити с висококачествена материя в карамелено кафяв цвят, докато B-колоните са облечени в черна алкантара, същата като тази приложена за облицовка на рамката на панорамния люк и сенниците. Там кафявият конец свързва двата цвята, а ефектът е за плаващ таван, което дава и усещане за повече пространство за главите на втория ред.

На централната конзола X-образните центрове на въздуховодите са боядисани в цвят Honey Bronze.

Дизайнерите от ателието на Атанас Вилнер прилагат неизползвана досега техника за тапицерията – фина перфорация с 3D ефект. Това е и най-скъпата техника ползвана в купето, която освен че придава индивидуалност на колата, влияе положително и на комфорта заради дишащия ефект на седалките.

Корите на вратите и средните части на седалките са облечени с кожа с фина перфорация с 3D ефект.

Специалистите от Vilner подменят само средите на седалките, като визуално с това се постига пълна трансформация. Същата перфорирана кожа е положена и върху корите на вратите, а цветът е ползван и при преобразяването на централната конзола. Воланът е скосен и частично покрит с кафява кожа съшита със син конец, цвят повтарящ се и от новите предпазни колани.

Таванът е облицован с качествена материя в карамелено кафяв цвят, а B-колоните са в черна алкантара.

Традиционно покритите с твърда пластмаса основи на седалките майсторите от Vilner облагородяват с комбинация кафява кожа/черна алкантара, която продължава и по целите гърбове на предните седалки. Прецизно скроените парчета от двете материи са съшити с двоен шев и конци с цвят противоположен на съответния елемент – черната алкантара с кафяв конец, а кафявата кожа с черен. На централната конзола X-образните центрове на въздуховодите в цвят Honey Bronze завършват трансформацията на салона. Резултатът е разкошен салон с няколко класи над почти базовия, с който колата влиза в ателието.

В цвят Honey Bronze са фолирани декоративните елементи в основата на стъклата и в дръжките на вратите.

В унисон с преобразяването на салона е променен и екстериорът на този Mercedes-Benz CLA. Визията отвън е значително надградена и единствено фаровете подсказват за изходното изпълнение на това CLA 250. Стоповете са затъмнени, задната емблема е лакирана в черно, а липът на декоративния дифузьор е лакиран в цвят Honey Bronze.

17-инчовите джанти са облагородени с комбинация от цветове Gunmetal Light Graphite и Honey Bronze.

В същия свят са фолирани страничните декоративни елементи в основата на стъклата и в дръжките на вратите, както и напречната лайсна на предната решетка. В средата на решетката гордо стои също лакирана в черно голяма трилъчева емблема.

Стоповете са затъмнени, а на задния капак на колата е поставен подписът на Vilner, лакиран в черно.

17-инчовите колела със семпъл дизайн са значително облагородени с контрастиращата комбинация от цветове Gunmetal Light Graphite (стъклен светъл графит) и Honey Bronze (бронзов мед), а подписът на Vilner на задния капак завършва колата.

Тагове:  Vilner

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.