Дъвката ВНС

Иван Тропанкев - вторник, 06-06-2017 - 20:19

Тези, които само с неделни екскурзии могат да посещават вече парламента, отново пробват номера “Велико Народно събрание”. Машата очаквано е Лозан Панов, чиито политически амбиции вече досаждат с натрапчивостта си.А срещата с президента е само поводът за вдигане на издишащия стар балон. Мине не мине време и маргинализиращите се партийки се хващат за ВНС, като удавник за сламка, за да оправдаят собствената си некадърност и загуба на доверие от избирателите.

Няма да им припомняме, че по времето, когато техният ментор Иван Костов бе премиер , имаха конституционно мнозинство и можеха да променят каквото си поискат, включително да свикат и ВНС. Но не го направиха, защото властта им бе по-сладка. Сега към същото се стремят машите на подсъдните олигарси. Целта им е суматоха и нови избори. Няма кой да им се върже.
Лесно е на Панов да използва трибуната на президентската институция за гръмко демагогство. Но къде е проектът за това с какво ще се занимава прокламираното от тях ВНС. Естествено, че го няма. Както се оказа, че няма нищо, докато сегашният лидер на “Да (й) България” Христо Иванов бе правосъден министър и тръбеше, че работи върху мащабна съдебна реформа. Ясно е, че за да бъде подготвен и представен проект за ВНС, се изискват усилия, каквито на политическите рупори на кукловодите, са чужди и преди всичко непонятни.
Така че дъвката е само за балами. В трите власти отдавна са наясно, че напъните на отхвърлените от народа и преследвани от закона олигарси, са за връщане на държавната ясла и преди всичко, за избягване от раираните костюми, които ги очакват

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.