Д-р Даниела Кателиева
Монитор
От „Пирогов”

Уволниха защитничката на спешните медици Кателиева

Силвия Николова - вторник, 07-03-2017 - 16:13

Д-р Десислава Кателиева, която се прочу в последните три години със създаденото от нея Сдружение на спешните медици, е уволнена от „Пирогов”, съобщи самата тя.

Независимо от недостига на кадри и свръхнатоварването с пациенти, днес аз се оказах излишна за спешната болница с моя 22-годишен стаж и специалност спешна медицина. Днес по поръчка на един отмъстителен министър и зависим директор вече не работя в УМБАЛСМ „Пирогов“, написа тя на стената си във Фейсбук. Защо съм убедена, че новия директор на УМБАЛСМ „Пирогов“ ме уволни по поръчка на министъра на здравеопазването? Аз съм председател на сдружение на спешните медици (НАРСМП), което е член на европейската асоциация по спешна медицина. На 19 февруари зададох на министър Семерджиев 5 въпроса за бъдещето на спешната помощ, след като ни остави без национален консултант, дни преди да останем и без стандарт по спешна медицина. Отговор не получих. Но получих предупреждение от все още невстъпилия в длъжност нов директор на „Пирогов“, че иска да се срещне с мен и ми препоръчва да се въздържам от медийни изяви, пише тя.

Д-р Десислава Кателиева е дългогодишен спешен медик във Варненския Център за спешна медицинска помощ. Преди една година тя започна работа в спешната болница в София.

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.