Изучават Бионсе в датски университет

Агенция Монитор - неделя, 03-09-2017 - 11:44

Попдивата Бионсе ще бъде във фокуса на новата учебна дисциплина, открита от университета в датската столица Копенхаген. Предметът ще влезе в раздела „Изкуство и култура“, а целта му ще бъде да проследи тенденциите, поставени от изпълнителката на Single Ladies. „Ще анализираме песните и клипове. Ще се съсредоточим върху пола, сексуалността и расата. Една от нашите цели е да изучим явлението „черен феминизъм“, който е малко известен в Скандинавия. Бионсе е важна за разбирането на света, в който живеем. Тя е една от най-знаменитите артистки на нашето време, затова е важна за анализа на съвременността“, заяви създателят на курса проф. Ерик Стейнског. Дисциплината ще се нарича „Бионсе, пол и раса“, а за него вече са се записали 75 студенти. Подходът в изучаването на предмета, издава още Стейнског, ще бъде подобен като при литературата и операта.

Това не е първият университет, който проследява с академичен интерес кариерата на Бионсе. Преди няколко години курс, съсредоточен около звездата, създаде и висше учебно заведение в Ню Джърси.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.