Никола Листеш, кметът на Сисак Кристине Икич Баничек, Ненад Остоич и Ивайло Цветков (от ляво на дясно) по време на откриването.

Българи и хървати с обща изложба карикатури

Агенция Монитор - понеделник, 15-05-2017 - 15:38

Двама български карикатуристи – художникът на в. „Монитор“ Ивайло Цветков и Трайко Попов, и двама техни хърватски колеги - Ненад Остоич и Никола Листеш, откриха съвместна изложба „2+2“ в Градската галерия „Щригъл“ на хърватския град Сисак. Четиримата творци са представили там общо 60 карикатури на свободна тема. От българска страна събитието уважи и вицепрезидентът на ФЕКО – България (Световната организация на карикатуристите) Валери Александров-Валекс. Международният карикатурен проект „2+2“ е замислен от известният хърватски художник карикатурист Ненад Остоич. Идеята е по двама хърватски карикатуристи и двама от друга държава да правят съвместни изложби в Хърватска и в съответната страна. Инициаторите избраха проектът да започне с България и миналата година гостуваха в Габрово, където беше поставено началото с обща експозиция от 60 работи. Сега българите им връщат визитата.

 Шарж на Джон Ленън от Ивайло Цветков е сред 60-те работи в експозицията.

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.