"Златната" почивна станция

8,6 млн лв на МО потънали в ремонт на почивна станция

Христо Христов - понеделник, 04-07-2016 - 13:04

8,6 млн лв пари от бюджета на Министерството на отбраната са потънали до сега в нескончаемия ремонт на военно-почивен дом „Витоша“, базата и до сега е неизползваме, руши се и се разграбва, съобщи в Стара Загора о.з. генерал-майор Петър Петров, доскорошен главен инспектор на МО.

О.з. Генерал-майор Петър Петров

Ремонтът на една от най-атрактивните почивни бази е стратирал в края на 90-те години на миналия вече ХХ в., на 30 септември 2010 година е изтекъл и последният възможен срок. При проверка е установено, че фирмата, наета за извършването му е фактурирала материали за над 2 млн лв , които така и не били доставени и вложени.

Цялата преписка с констатациите за закононарушенията е предоставена от инспектората на Военна прокуратура, но и до ден днешен няма информация кой е виновен, съответно няма и наложени наказания, коментира о.з. генерал-майор Петров.

По думите му в ръководството на МО липсвало политическа воля за разрешаването на казуса с почивния дом, не било изключено да се изчаква удобен момент , за да бъде продаден за жълти стотинки.На въпрос за евентуалната продажба на дома, зададен му през 2011 г., докато е министър на отбраната генерал Аню Ангелов е отговорил:“ Имаме такава идея, защото няма средства да завършим ремонта му, който е скъп. Похарчени са 4 млн. лева, а трябват още толкова, дори и повече. Можем да го продадем и защото имаме баланс между почивните домове на море и на планина. Базата ни е добра.“

В момента о.д. Генерал – майор Петър Петров е председател на учредено наскоро в Стара Загора сдружение „Българска зора“, което си поставя за цел борба с корупцията на различни нива и в различни сфери, включителон и в системата на МО.

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.