Две състояния на актьора Дарин Ангелов.
Снимки Диляна Флорентин
Фотоизложба разкрива шизофренната природа на артиста „

"Клонират“ актьори за двойната Нощ на театрите

Агенция Монитор - вторник, 10-10-2017 - 15:10

1200 творци представят своите продукции в повече от 60 локации

Петото (почти) юбилейно издание на Нощта на театрите ще се състои на 4 и 5 ноември и ще включва двойно повече събития от обикновено с участието на над 1200 творци от различни театрални стилове. Те ще представят своите продукции в близо 60 локации (театрални зали, галерии, кина, клубове) в 15 града.

Двойна ще е не само Нощта, „двойни“ са и нейните посланици. Проектът „Нощни персонажи” ще покаже двойствената актьорска същност чрез образите на Владимир Пенев, Юлиан Вергов, Владимир Карамазов, Деян Донков, Иван Бърнев, Ованес Торосян, Дарин Ангелов, Деян Ангелов, Максим Ешкенази, Силвия Петкова, Теодора Духовникова, Луиза Григорова, Ана Пападопулу, Весела Бабинова и Елена Телбис. Кадрите, дело на топ фотографa Диляна Флорентин, ще могат да се видят в изложба в Народния театър, Националната библиотека и в Mall Plovdiv.

Теодора Духовникова в ухажване на другото си „аз“.

„И утре ще има Театър. (Р)еволюцията на театралната публика“ е темата на дискусията, която ще е подгрява събитието на 1 ноември в Народния. театър. В разгара сме на

сеизмична“ промяна в културното производство

- тенденция, която се наблюдава в световен мащаб, твърдят организаторите на проявата. Все по-настоятелно става изместването на фокуса от спокойното съзерцаване и наблюдаване (т.нар. „култура на спокойствието“) към активното правене на култура. Тези промени изискват ново равновесие и създават ново поколение културни лидери, готови да приемат и интегрират всички форми на културни практики. Именно това е определящото предизвикателство на театралното „утре“ – правилно да се идентифицират възможностите, които технологиите предлагат и да се използват за постигане на по-голяма ангажираност на аудитoрията към културното съдържание.

 Двойникът на Деян Донков показва мускули.

“Пет“ е ключова дума-цифра в това издание на Pecha Kucha. В нея ще участват любими актьори и творци, които ще разкажат за нещата, които можем да преброим на пръстите на едната си ръка: личните принципи, добри и лоши моменти, опити за реализация на нещо, приятелите, каузите... Pecha Kucha Night се ражда в Япония през 2003 г. и в превод означава „свободен разговор”. Става толкова популярна, че над 900 града в цял свят вече са домакини на този форум - микс от шоу и приятелски разговор. Негов домакин у нас на 2 ноември от 19.30 ч. ще е клуб „Ялта“.

Harlem Shake е авторски моноспектакъл на Ованес Торосян

подготвен специално за Нощта на театрите, който ще бъде представен премиерно на 5 ноември (15 и 17 ч.) в Голямата читалня на Национална библиотека „Св. св.Кирил и Методий“. Той ще говори за изгубената духовност, за това кой днес пише нашата история, какви са били надеждите ни и в какво са се превърнали...

Двойният Ованес Торосян ще се събере в едно за моноспектакъла си Harlem Shake.

Цялата програма на инициативата може да следите в сайта http://theatresnight.org/events, Фейсбук страницата на събитието и безплатното мобилно приложение на Нощта на театрите.

 

 
 
 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.