Пред хасковското кметство

Кучета нахапаха носа на пенсионер

Божидар Събев - четвъртък, 16-03-2017 - 15:09

Докторите се съмняват за счупена лява ръка

 

Глутница бездомни кучета нападнаха и нахапаха възрастен хасковлия. Инцидент станал около 19,30 ч. в сряда пред сградата на кметството в Хасково.

74-годишният Лозко Сотиров отивал към аптеката срещу общината за лекарства.

„Излязох и тръгнах към автогарата. Тогава ми се нахвърлиха 5-6 много свирепи кучата. Докато се усетя и ме събориха на земята. Усетих ужасна болка, защото ме ръфаха навсякъде”, спомня си мъжът за преживения ужас. В това време от аптеката изтичали няколко човека, които прогонили злите песове. Служителките му донесли марли и промили раните му доколкото могли. От носа на Лозко обаче шуртяла кръв. Малко след това дошла линейката и го откарала в болницата.

„Най-жестока е раната на лицето. Има кървене от носа, охлузвания, контузено му е и лявото коляно. Вероятно има и фрактура на дясната ръка при падането”, каза началникът на местното отделение по неврохирургия д-р Делчо Каравасилев.

За щастие възрастният мъж е адекватен, контактен и без опасност за живота. Последиците от стреса обаче ще бъдат превъзмогнати трудно, прогнозираха лекарите.

Лозко Сотиров е сигурен, че песовате са го атакували без причина. „Не съм ги закачал, нахварлиха ми се изведнъж”, допълни мъжът.

Глутницата кучета пред хасковското кметство са нещо обичайно. Общината имаше намерение да строи приют, но се отказа заради високата цена. „Нужни са поне 1 млн. лева. Предпочитам да построим една нова детска градина с тези пари”, аргументира се в началото на годината кметът Добри Беливанов.

Все пак общината ще строи приют, като временно той ще бъде настанен в изоставена сграда на пътя Хасково-Димитровград. Преди това тя беше опитна станция на агроними, а по-късно казарма за жандармерията.

Бездомните псета временно се карат в приюта в съседния Димитровград. Там кастрирането, обезпаразитяването и връщането на едно живото излиза над 100 лева.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.