781 деца не са открити на адресите им в Сливенско

Христо Христов - петък, 10-11-2017 - 14:00

781 деца на територията на Сливенска област не са били открити на посочените от близките им постоянни адреси. Това констатира проверка в съответствие с механизма за съвместна работа на институции по обхващане и задържане в образователната система.

Общо 6645 адреса са обходили от 7 до 12 септември полицейските служители и преподавателите, ангажирани с проверката, разпоредена от МОН. Установено било, че в чужбина са 1 862 момчета и момичета на възраст от 5 до 16 години. След инспекторката проверка допълнително в школата и детските градини са били върнати 1 699 малчугани. Към момента незаетите места в образователните институции на теротирята на областта са 2127, показва докладът на Илонка Толева, старши експерт по приобщаващо образование към РУО, представен пред областния управител Чавдар Божурски.

Предстои да се анализират досега получените данни и да се покрият незаетите места. Това е предвидено да се реализира през втория етап на програмата в периода от 2 до 24 ноември.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.