Интелигентно легло премахва хъркането

Агенция Монитор - сряда, 04-01-2017 - 13:04

Специалистите в леглата Sleep Number представи на миналогодишното изложение CES интелигентно легло с мобилно приложение, което събира данни за физическата активност на потребителя през деня и въз основа на събраните данни се променя твърдостта на леглото през нощта. Сега компанията е стигнала още по-далеч, представяйки на CES 2017 още по-интелигентно легло, което следи съня на потребителя и се регулира автоматично през цялата нощ, като дори премахва неприятното хъркане.

 

Наречено  Sleep Number 360, леглото се базира на Sleep IQ технологията на компанията, която използва много на брой биометрични сензори за засичане на сърдечния ритъм, дишането и движенията стотици пъти през нощта и след това представя цялостна картина на качеството на съня чрез приложение за смартфон.Новият модел легло комбинира това с въздушни камери във вътрешността на матрака, който се самонастройва през нощта в зависимост от промяната на позицията при сън на всеки човек, независимо от другия.

 

Въздушните камери нежно следват контура на всеки от спящите, лежейки по гърба или корем за по-добър комфорт. Освен това, биометричните сензори засичат хъркане и леглото автоматично повдига главата на хъркащия със седем градуса, което облекчава симптомите на лекото хъркане.

 

Sleep Number 360 включва и няколко други полезни функции. Една от тях е, че леглото научава навиците за лягане на потребителя и стопля леглото преди лягане. Друга функция е интелигентната аларма за събуждане в приложението за смартфон, която засича, когато потребителя спи леко и нежно го буди, в рамките на предварително определен период от време, разбира се.Няма посочена цена, но компанията казва, че Sleep Number 360 ще бъде на цена подобна на другите им регулируеми матраци, като миналогодишния модел е с цена от $ 1.100.

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.