Катя Лерца на влизане в съдебната зала в Пловдив
Авторът

Катя Лерца отива в затвора за 2 г. и 4м.

Ели Крумова - петък, 05-01-2018 - 14:21

Катя Лерца, която уби на място по непредпазливост пътния полицай Делян Палазов на 13 май м.г., отива в затвора за 2 години и 4 месеца. Това е редуцираното й с 1/3-та наказание, тъй като подсъдимата призна фактите в обвинителния акт и поиска съкратено съдебно следствие. Лерца остава без книжка за 4г. и трябва да плати разноските по делото, се произнесе съдия Нина Кузманова. Нейното решение може да бъде обжалвано или протестирано в 15-дневен срок. 

Във фаталния ден Катя Лерца карала с 99 км/час, оставяйки дистанция до колата пред нейния джип от едва 7 метра. Това се оказало крайно недостатъчно, за да може да спре, когато автомобилът отпред намалил скоростта.  Полицаят Делян Палазов с негов колега били на мястото, за да осъществяват контрол по безопасността на движението заради провеждащия се в парк "Лаута" Всенароден събор. Той видял, че по бул. „Санкт Петербург” в посока запад на изток с висока скорост се движат два джипа и решил да ги спре. Излязъл в средна лента и вдигнал стоп палката. Първата шофьорка натиснала спирачките, но заради малката дистанция, Катя Лерца не успяла да спре и навила волана надясно, навлизайки в средната лента. Там блъснала полицая, чието тяло отхвръкнало и се ударило в спрян по-рано за проверка камион, а оттам паднало на асфалта. Катя Лерца успяла да спре джипа си чак 300 метра след зверската катастрофа. Ако Катя Лерца е карала със скорост под 77 км/час е можела да избегне удара, гласи автотехническата експертиза. 

Мярката за неотклонение на Катя Лерца остава непроменена - 6 000 лева парична гаранция. 

 
 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.