90-годишната баба Марийка от чирпанското село Могилово вече пети месец чака социалните работници да й обърнат внимание
фейсбук

Търсят в Интернет помощ за 90-годишна

Христо Христов - четвъртък, 20-10-2016 - 16:20

Старица със счупен крак от чирпанското село Могилово вече половин година ходи по мъките и не може да бъде настанена в дом за стари хора, алармира кметският наместник Иванка Гечева.

За баба Мария Генева, която до месец ще стане на 90 години в момента се грижели две съседки, които обаче също били на възраст и имали собствени здравословно проблеми. Старицата има син, който от години живеел като клошар и не поглеждал майка си, едната от внучките й се запиляла да работи чак в Англия, а другата никой не я бил виждал от години.

Баба Мария имала пенсия от 240 лв за трудовия си стаж като призовкарка в старозагорския съд и секретар в кметското наместничество. Парите й стигали колкото за хляба и киселото мляко.

Преди пет месеца били готови документите й за настаняване в дом за стари хора, но и до сега нямало отговор от социалната служба в Чирпан, коментира Иванка Гечева.

Бабата се нуждае от инвалиден стол и рехабилитатор, който поне отмалко да раздвижи счупения й крак. В Могилово постоянно живеят едва 35 души, всички са на възраст гонеща 80-те.

В очакване от МТСП да обърнат внимание могиловчанин е публикувал зов за помощ в социалната мрежа Фейсбук със снимка на изстралата бабичка.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.