FallSkip предпазва възрастните от падане

Агенция Монитор - четвъртък, 25-01-2018 - 14:07

На никого не е приятно да падне, а при възрастните хора това може да доведе до сериозни наранявания, от които те никога да не се възстановят напълно. Това, което е най-добре за тях е изобщо да не се нараняват и затова е създадена системата FallSkip.

Проектиран от екип от испанския университет Universitat Politècnica de València, FallSkip се състои от базирано на Android мобилно устройство, специално приложение с което работи това устройство и колан, на която се поставя устройството.

Лекаря въвежда информация за пациента в приложението, като възраст, пол и медицински данни. Носейки на кръста устройството, пациентът стои на място, изминава ходейки разстоянието от 3 метра и сяда на стол, като след това става от него. Целият процес отнема по-малко от две минути.

Използвайки акселерометъра и жироскопа в устройството, приложението може да измерва различни параметри на пациента, като баланс и походка, координация, време за реакция, след подаване на звуков сигнал, както и силата на мускулите. Въз основа на тези данни, веднага на пациента се дава оценка за риска от падане и ако резултатът показва, че е възможно да има падане в близко бъдеще, позволява да се предприемат превантивни мерки.

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.