Наказват студента разгласил тройките за празни листа

Агенция Монитор - сряда, 14-06-2017 - 17:09

Студентът Кезим Медев, който разпространи във Фейсбук  за нередностите на изпита по „Геоикономика и регионално развитие“, е наказан с предупреждение за изключване. Това обяви ректорът на УНСС проф. Стати Статев след  Академичен съвет на вуза във връзка със случая, съобщи Фокус. Момчето пусна информацията, че преподавателка от икомоническия вуз пише тройки за празни листа. „Имаме доклад на комисията, в който се установяват нарушения от страна и на двете страни. Проф. Докова, че не е спазила правилника за организиране и провеждане на изпит и студента за това, че не е спазил вътрешно нормативната уредба да се обърне към някоя от институциите“, обясни Статев.
Ректорът допълни, че студентът Медев изразил съжаление за случилото се и това повлияло, за да не му бъде наложено най-тежкото наказание – отстраняване от университета. Проф. Статев съобщи още, че нямало искане от студентите изпитът по „Геоикономика и регионално развитие“ да бъде анулиран. Както „Монитор“ вече писа проф. Дакова е подала молба за прекъсване на трудовите отношенията с УНСС и се е пенсионирала.

 

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.