СНИМКА МОНИТОР

Обучават кметове как да вземат пари по европроекти за безжичен Интернет

Агенция Монитор - четвъртък, 10-08-2017 - 12:01

Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията (МТИТС) кани кметове от цялата страна на встъпителен информационния ден за инициативата на Съвета и на Европейския парламент - WiFi4EU (безплатен достъп до безжичен интернет), съобщиха от министерството.

Целта на форума е представителите на местната власт да бъдат запознати с възможността да получат средства за проекти за безплатен достъп до световната мрежа. Европейската комисия ще осигури финансиране на 100 процента от разходите по проекта, като на бенефициентите ще се предоставят ваучери в размер на 20 000 евро.

В рамките на информационния ден ще бъде представен и проект "Изграждане на ГИС базирана електронна платформа "Единна информационна точка". Той се осъществява от МТИТС с финансовата помощ на Оперативна програма "Добро управление". В рамките на проекта ще бъде създаден електронен регистър за съществуващата и планираната телекомуникационна инфраструктура и за възможности за изграждане на електронни съобщителни мрежи с минимални капиталови разходи.

Информационният ден ще се състои на 22 август от 9.30 ч. в Дома на Европа в София. Повече информация за темите на събитието и регистрацията за участие може да намерите на интернет страницата на МТИТС.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.