Безпричинното потене подсказва за посещение при доктор
Yandex
Възпаленията и мускулната слабост издават автоимунните заболявания

Чувството за изтощение е типично за болестта

Монитор - четвъртък, 07-09-2017 - 11:00

Повечето засегнати пациенти имат проблеми със съня.

Автоимунните заболявания могат да засегнат едновременно и повече от един орган. Появата на симптомите варира според организма и зависи от това коя част от тялото е засегната. И все пак има няколко симптома, които са най-често срещани и подсказват за наличието на автоимунно заболяване.

Болката и възпаленията в засегнатата област са най-типичният признак за появата на такова заболяване.

Всички хора изпитват умора след напрегнат ден. Когато обаче тя е много силна и се стига до чувството за изтощение дори след достатъчна почивка, е възможно да става въпрос точно за започващо автоимунно заболяване.

Повечето хора, засегнати от тях, имат проблеми със съня. Проблемът се проявява или като трудно заспиване, или като често събуждане през нощта.

Мускулната слабост и болките в ставите също са типичен белег. Те могат да бъдат съпътствани от усещане за парене в засегнатата част от тялото. Понякога мускулната слабост се проявява като липса на сила или треперене на крайниците и пръстите.

Колебанията в кръвното налягане също не е за подценяване. Повечето хора с автоимунно заболявания могат да получат и хипертония. Колебанията в кръвното могат да доведат до замаяност и гадене, понякога дори до загуба на съзнание.

Някои автоимунни заболявания като Хашимото например понякога водят и до покачване или намаляване на теглото с 5-7 кг.

Повечето автоимунни отговори на организма се представят под формата на алергии. Те могат да се появят като обрив по кожата или като възпаление на вътрешните органи като белите дробове или червата. Възможни са и гастроинтестинални или храносмилателни проблеми. Те често водят до болки в корема, чувствителност, стомашни киселини, повръщане или задържане на газове. Често срещани са и случаите на диария или запек.

Прекомерно потене и чувствителност към температурни промени са характерен белег на автоимунните заболявания. Признаци са още промените в настроението и нарушения в паметта.

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви,
която ще бъде запазена следващите 7 дни.